Tere! Mina olen Lagle.

Aastaid tagasi psühholoogiaõpingute alguses avastasin ennast ühel hetkel tõsisemalt mõtlemast, kellega ja miks tahaksin töötada. Sellel eluperioodil sattusin lugema Valdur Mikitat, kes on kirjutanud, et tähtis pole mitte niivõrd kohalejõudmine, kuivõrd teekond ise. Nii soovitab ta kulutada raha ka heade matkasaabaste ostmiseks ja mitte hankida vaid asju, mis jätavad petliku mulje kohalejõudmisest. Seda lugenud, soetasingi endale korralikud matkasaapad ja minu teekond algas (nii füüsiliselt matkaradadel kui sisehäält kuulates ka enda ametit otsides). Iga teekond algab teadagi esimesest sammust ja millalgi astutavad suured sammud saavad omakorda alguse väikestest.

Esimese väikese sammuna otsustasin ülikooli kõrvalt minna õppima lapsehoidjaks ja laagrikasvatajaks. Tahtsin inimese arengut jälgida varajasest lapsepõlvest peale ning näha ülikoolis õpitud teooriast kaugemale. Juhtus aga nii, et laste ja noortega, samuti peredega olen töötanud tänaseks peaaegu 10 aastat. Olen töötanud lastehoius, lasteaias, koolis, rehabilitatsioonikeskuses ja kliinikus. Seega lisaks psühholoogile olen olnud ka lapsehoidja, lasteaiaõpetaja, laagrikasvataja ja tugiisik.

Nüüd on mul ka omaenda perekond, olen lõpetanud psühholoogia magistriõppe ja omandan praegu teadmisi pereteraapia põhiväljaõppe raames. Lisaks olen oma teadmisi täiendanud lühematel ja pikematel erialastel koolitustel. Näiteks õppisin aasta mänguteraapiat, läbisin kognitiiv-käitumusliku psühhoteraapia sissejuhatava koolituse ja lahenduskeskse lühiintervjuu programmi, samuti viisin end kurssi erinevate lapse arengut hindavate testidega. 

Mulle on südamelähedane kiindumusstiilil ning traumateadlikkusel põhinev teraapiline lähenemine ning seetõttu täiendan ennast pidevalt koolitustel, mis neid teemasid käsitlevad. Olen  läbinud näiteks Londoni Middlesex University kursuse, kus õppisin tegema kiindumusstiili intervjuud, samuti olen lõpetanud usalduslikul suhtel põhineva sekkumise (TBRI) väljaõppe.

Lapsed ja noorukid ning nende siirus ja ehedus on võitnud minu südame. Osutan individuaalset nõustamist  noorukitele, lastele ja täiskasvanutele. Samuti viin läbi pereteraapiat. Lastega töös kaasan aktiivselt lapsevanemaid ja kasutan palju mängulisi ja lõbusaid tehnikaid, mis tugevdavad lapse ja lapsevanema vahelist sidet ja aitavad kaasa lapse sotsiaalsele ja emotsionaalsele arengule. Laste probleemid, kuid täiskasvanute lahendused on lause, mis mind töös saadab

Töötan ka Tallinna Ülikooli haridusteaduste instituudis lektorina ning viin regulaarselt läbi koolitusi erinevatele sihtgruppidele. Lisaks olen  Eesti Töötukassa psühholoogilise nõustamise koostööpartner ning teen koostööd ka Ohvriabi ning   MTÜ- Igale Lapsele Perega.